Blogi

Näin onnistut kesätyöntekijöiden rekrytoinnissa, Osa 1 / 3

Kirjoittanut Päivi Lehtonen | Feb 10, 2023 2:25:23 PM

Kesätyöntekijöitä rekrytoitaessa on erityisen tärkeää panostaa laadukkaaseen hakijakokemukseen. Moni kesätyönhaussa oleva on ensimmäistä kertaa työmarkkinoilla, joten meillä työnantajaorganisaatioilla ja rekrytointiyhtiöissä on erityisen vastuullinen rooli hoitaa tämä prosessi hyvin. Tämän päivän kesätyönhakijat voivat olla tulevaisuuden asiantuntijoitanne ja johtajianne. Varmista, että tarjoat  nuorille ystävällisin ja reilun kesätyönhakukokemuksen - edes siinä määrin, että perusasiat on hoidettu kunnolla! Vaikutukset ovat kauaskantoiset.  

Tee työpaikkailmoituksesta selkeä ja informatiivinen

Työpaikkailmoitus on hakijan ensikosketus yrityksenne työkulttuuriin. Tee työpaikkailmoituksesta brändinne näköinen, puhu yrityksenne äänensävyllä ja käytä oman henkilöstönne kuvia ja videoita, kun mahdollista. 

Työpaikkailmoituksen tulee olla selkeä ja helppolukuinen. Puhu kielellä, jota kohderyhmäymmärtää. Ota huomioon, että monet kesätyöntekijät hakevat usein ensimmäistä työpaikkaansa. Kerro myös selkeästi, mitä odotatte hakemukselta sekä miten prosessi etenee. Voit ohjeistaa hakijoita siihen, mitä toivotte näkevänne ja lukevanne ilmoituksesta.

“Hakemuksessa odotamme kuulevamme sinusta X ja Y...”, jolloin ensimmäisiä kertoja hakevan on helpompi tunnistaa juuri ne asiat, joista hänen toivotaan kertovan. Voit esimerkiksi rohkaista jakamaan vastuutehtäviä, harrastuksia ja luottamustoimia, sillä uransa alkuvaiheessa olevilla harvoin on mittavaa työkokemusta.

Muistathan, että täysin ylimitoitetut vaatimukset tai liian raskas prosessi karsii hyviä hakijoita? Ilmoituksessa kannattaa pitkien vaatimuslistojen sijaan kertoa, mitä tarjoatte uudelle työntekijälle ja miksi hakea juuri teille. Tarkasta ilmoitus lopuksi kriittisin silmin ja lueteta se vaikkapa kohderyhmän edustajalla.

  • Onhan ilmoituksessa enemmän hyötyjä kuin vaatimuksia?
  • Saahan myös  ensi kertaa hakeva käsityksen, millaisesta roolista on kyse ja mitä tämä mahdollisuus voisi hänelle tarjota?
  • Entä millaisia mahdollisuuksia tarjoatte kesätyökauden jälkeen? Osa-aikaisuus? Gradu- tai opinnäytetyöyhteistyö? Jotain muuta? 

Yllä mainittujen lisäksi, tee myös itse hakuprosessista mahdollisimman vaivatonta ja nopeaa. Vaikka rekrytoisitte vain kerran vuodessa kesätyöntekijänä, huolehti silti hakijoiden tietoturvasta. Älä ota hakemuksia sähköpostiin. 

 

Lue myös osa 2/3: Näin onnistut kesätyöntekijöiden haastatteluprosessissa. 

Lue myös osa 3/3: Näin onnistut kesätyöntekijöiden perehdytyksessä.